Közgyűlést tartottak a Diáksport Szövetségben

A Fejér Megyei Diáksport Szövetség legfőbb szerve, megtartotta alapszabálya értelmében éves beszámoló és tisztújító küldöttgyűlését a székesfehérvári Ciszterci Gimnázium dísztermében.














2006.04.27-én a Fejér Megyei Diáksport Szövetség legfőbb szerve, megtartotta alapszabálya értelmében éves beszámoló és tisztújító küldöttgyűlését székesfehérvári Ciszterci Gimnázium dísztermében.

A Fejér Megyei Diáksport Szövetség 1990-ben alakult meg azzal az elsődleges céllal, hogy a megyében a diáksport mozgalmat képviselje; azoknak az általános- és középiskolákban tanuló diákoknak is versenyzési lehetőséget biztosítson, akik sportegyesületeknek nem tagjai.
A közgyűlés határozatképesnek bizonyult, hiszen majdnem teljes létszámban megjelentek a küldöttek, egyéni tagok és a vendégek.

Mivel négyévente a törvény szerint vezetőséget is kell választani, erre is sor került, amit nagy előkészítés előzött meg.
A küldöttgyűlés a tervezett menetrend szerint zajlott, a hat napirendi pontot egyhangúlag elfogadták a megjelentek:

Először Jaczó Jenő, a Fejér Megyei Diáksport Szövetség elnöke tartotta meg éves beszámolóját. Ezután a Felügyelő Bizottság értékelte a két közgyűlés közötti időszak munkáját, majd Nagy Gyula gazdasági vezető adott számot a szövetség elmúlt év pénzügyi helyzetéről, és a 2006-os esztendőre tervezett kiadásokról és bevételi tervekről. Természetesen ezúttal sem maradhattak el a szokásos észrevételek, hozzászólások.
A szövetség egyik legfontosabb láncszeme a 11 tagú elnökség, amely irányítja, koordinálja és segíti a 10 diáksport körzet munkáját. A közgyűlés egyik legfontosabb feladata következhetett tehát, a tisztújítás. Kivételesen nem volt szükség titkos szavazásra, mert több posztra is egy jelölt volt, akik vállalták megbízatásukat.

A Fejér Megyei Diáksport Szövetség elnöke továbbra is Jaczó Jenő, míg a Felügyelő Bizottság elnökének Tolnai Tündét választották a tagok a leköszönt Barabás Lászlóné helyett. Az elnökségi tagok között is történt változás. Csörgöl Lajost Nádori László a Csákvári Általános Iskola testnevelő tanára, míg Csákvári Györgyöt Sárközi László nyugdíjas iskolaigazgató és testnevelő tanár, Ősz Imrénét pedig Kiss Józsefné Rácalmásról váltotta.

A Fejér Megyei Diáksport Szövetség tisztségviselői a közgyűlés után:

elnöke: Jaczó Jenő
diáksport titkára: Orsovai Judit
gazdasági vezetője Nagy Gyula

Elnökségi tagok:
Jaczó Jenő elnök
Borostyán Lajos (Székesfehérvár középiskolák)
Kiss Józsefné (Dunaújváros körzete iskolák)
Nádori László (Bicske és körzete iskolák)
Nagy István (Mór és körzete iskolák)
Nagy Sándor (Székesfehérvár általános iskolák)
Őze László (Székesfehérvár körzete iskolák)
Perjés András (Gárdony és körzete iskolák)
Sárközi László (Sárbogárd és körzete iskolák)
Szabó Anikó (SNIT iskolák)
Török Kálmán (Dunaújváros általános- és középiskolák)
vissza