Alapfokú fiú floorball bajnokság - A Váci megvédte bajnoki címét
2008. március 13.

A Ciszterci Szent István Gimnáziumban rendezték meg a floorball bajnokság döntőjét, ahová a Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium, a Teleki Blanka Gimnázium és az I. István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola csapatai jutottak be. Mindhárom együttes nagyon szerette volna megnyerni a kupát, ennek fényében izgalmakban gazdag, színvonalas mérkőzések alakultak ki.
Az első mérkőzésen a Váci csapott össze az I. István csapatával. Végig fölényben játszott az előbbi csapat és folyamatosan növelve előnyét magabiztosan nyert.
A második találkozó már izgalmasabban alakult. A Teleki az első félidő végén egygólos előnnyel várhatta a második játékrészt, de az I. István csapata 3 perc alatt megfordította az állást. Ezután küzdelmessé vált a meccs, ám a helyzetek kimaradtak. A Teleki egy szép akciót követően kiegyenlített, majd 2 perccel a vége előtt ismét a maguk javára fordították az állást. Az eredmény nem változott, így a Teleki-Váci mérkőzés már az aranyéremért zajlott. Mivel azonos pontszám esetén a jobb gólkülönbség számít, így a Váci csapatának már egy döntetlen is elég lett volna a bajnoki címhez.
A "döntő" mérkőzésen a Teleki csapata hamar kétgólos előnyre tett szert, de a Váci játékosai kiegyenlítettek. Ezután egy gyors gól esett mindkét fél részéről, így a szünetben döntetlen állásnál pihenhettek pár percet a játékosok. Fordulás után kicsit megváltozott a játék képe. Sokkal megfontoltabbak lettek a fiúk mindkét oldalon, kidolgozott akciókat próbáltak vezetni és keményen védekezni. Egyenrangú ellenfelek voltak a pályán, addig a pillanatig, amíg a Teleki nem szerezte meg a vezetést. Ekkor kicsit ráültek az eredményre és a Váci játékosai egyre erőszakosabban támadtak. Gyakorlatilag végig a Vácinál volt a labda, csak gólt nem sikerült lőniük. A bajnoki címről döntő találat végül ismét 2 perccel a meccs vége előtt esett, de most nem a Teleki, hanem a Váci szerezte. Ezzel a góllal döntetlenre hozták a "derbit" és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megszerezték az aranyérmet. A pályán mindvégig szoros és küzdelmes játék folyt, technikailag nagyon ügyes megoldásokkal tarkítva.
A döntő játékosai közül két fiatalembert külön gratuláció illet. A Váci csapatából Fett Gergely és Stelli Zoltán kiemelkedően jól játszott. A döntő két mérkőzésén csapatuk összes gólját ők ketten szerezték és fáradhatatlanul hajtottak. Látványos technikai megmozdulásokkal színesítették a játékot és a labdavezetésük az egész mezőnyből a legmagabiztosabb volt. Ez a két játékos bármikor képes volt gólt lőni függetlenül attól, hogy ki volt az ellenfél. Az aranyérmek átvételekor büszkék lehettek teljesítményükre... joggal.

Eredmények:

Váci - I. István 5-0 (3-0)
Teleki - I. István 3-2 (1-0)
Váci - Teleki 4-4 (3-3)

A döntőbe jutott három csapat névsora (azoké, akik legalább egy mérkőzésen pályára léptek):

Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium, a bajnokcsapat:

Fett Gergely, Stelli Zoltán, Sziládi Ferenc, Szkok Tamás, Fekete Tibor, Ágota Márk, Varga Róbert, Láng Dániel
Edző: Karóczkay Ottó

Teleki Blanka Gimnázium, az ezüstérmes csapat:

Hérics Boldizsár, Laki Csaba, Szabó Miklós, Hegedűs Bence, Antal Gergely, Tokodi Gábor, Frigyes Olivér, Boda Márton
Edző: Hortobágyi Ferenc

I. István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola, a bronzérmes csapat:

Tóth Richárd, Tóth Zoltán, Szabó Gábor, Dencinger Dávid, Borbás Máté, Antalvári Gergő, Arató Roland, Oláh Balázs, Kertai Zsolt
Edző: Borostyán Lajos

Minden csapatnak és játékosnak gratulálunk az elért eredményhez!!!

Wind Zoltán

Képek a mérkőzésekről:

Fotók:
Wind Zoltán
vissza nyomtatás