Megkezdődött a versenyidőszak

Ha ősz, akkor tollaslabdaverseny. Idén a Pelikán DSE leigazolt versenyzőinek a száma megszaporodott. Németh Lackó mellé le lett igazolva Lippai Dani, Zsilovics Dávid és Molnár Marci is. Lackó az U15-ös, Dani és Dávid az U17-es, míg Marci az U11-es korosztályban versenyez. A nagyobbak az idősebb korosztályok versenyein is rendszeresen indulnak, azért, hogy ott is gyűjtögessék a ranglistapontokat, melyek alapján készülnek az egyes versenyek sorsolásai.

Idén az első versenyükre még szeptember 20-án, Hajdúszoboszlón került sor. Ekkor a Lackó, bár jól játszott, egy meccset veszítve, már nem került a főtáblára. Párosban azonban a bronzérmet hozhatta haza. Marci életében ekkor versenyzett először leigazolt versenyzőként. Nagyon okosan, ügyesen játszva, megérdemelten kapta meg a bronzérmet. Sokak figyelmét felkeltette, többen is megcsodálták játékát, s azt mondták, biztosan sokra viszi majd még ebben a sportágban, ha továbbra is szorgalmas, tudatos, és kitartó.

A következő verseny Dánszentmiklóson, a Dani és a Dávid első versenye volt a leigazoltak között. Egyéniben rettenetesen idegesen játszva szoros meccsen kapott ki a Dani. Dávid kevésbé izgult, ám ő a későbbi döntőssel került össze. Bizony megizzasztotta, meglepetést okozva az újonc, s a régi rutinos versenyzőnek meg kellett küzdenie minden egyes pontért. Párosban még izgalmasabb meccset játszottak a válogatott keret tagjaival, akik eleinte félvállról kezelték a számukra ismeretlen, sosem látott nevenincs fiúkat.

Ezen a versenyen a Lackót is indítottam az idősebbek között. Meglátszott a rutin mennyit számít, mert ő kevésbé izgult, s remek meccseket játszott. Bár egyéniben nem termett neki érem most sem, párosban ismét a harmadik helyen végzett a nyíregyházi párjával.

A Hüperion Kupa következett a sorban, melyet Nyíregyházán rendeztek meg október 11-én. Már előző nap odautaztunk, s ott barátok között találtuk magunkat. Az ottani tollaslabda szakosztály elnöke vett bennünket a szárnyai alá. Ő rendezte a szállásunkat, de még az étkezésünket is. Ezúton is köszönet érte. A jó hangulat a verseny színhelyén is folytatódott, szerencsére már érmekkel tarkítva. Lackó csak a döntőben kapott ki 2-1 arányban, s lett az övé az ezüstérem az U15-ösök között. Párosban, a saját korosztályában nyert a párjával, míg a 19-esek között a dobogó harmadik fokára kapaszkodtak fel. Dani a vegyes-párosban lett ezüstérmes, míg egyéniben oroszlánkarmait is megmutatva a harmadik helyen végzett. Sajnos Dávidnak most sem jutott érem, pedig remekül játszott, de a sorsolás nem kedvezett neki, mert a lehető legerősebb ellenfeleket kapta meg. Ám, ami késik, nem múlik. Csak ne veszítse el a hitét és a kedvét. Remek kis játékos más edzők szerint is.

Amikor a csapat egy része Segesden versenyzett, Lackónak ismét Dánszentmiklóson volt versenye. A selejtezőből könnyedén továbbjutott, ám a négy közé jutásért vívott küzdelemben a háromjátszmás mérkőzésen elvérzett. Mivel még én sem tudom magamat megkettőzni, nem tudtam vele is ott lenni. Lehet, hogy akkor más eredmény született volna. Ám a párosok között ismét bronzérmet szereztek.

Legközelebb Seregélyesen lesz a leigazoltak következő versenye. Október 25-én az U19-es és az U13-as korosztály versenyzői jönnek el hozzánk az országból. Ekkor a Lackónak, a Daninak és a Dávidnak is lehet szurkolni, bár nem az ő korosztályuké ez a verseny. November 8-án az U15-ben Lackónak tudunk szurkolni, s remélem, sokan lesznek ilyenek a településünkről is! Majd pedig november 22-én a három nagy mellett a Marci is színre lép a csarnokunkban. Érdemes lesz eljönni ekkor is, mert nagyon izgalmas és színvonalas mérkőzéseket lehet majd látni.

Szeretettel várunk mindenkit a versenyeken, és csütörtöki napokon 18 órától egy kis tollasozásra a sportcsarnokban.

A versenyzőknek is üzenem: SOHA, NE ADD FEL!

Ezúton szeretném megköszönni a szülőknek a versenyekre fuvarozást, s kérem őket is, és mindenkit, aki úgy gondolja, hogy megérdemeljük, támogassanak bennünket, hogy tovább öregbíthessük a falu jó hírét!

Karkóné Lukácsy Marianna
Testnevelő tanár, tollaslabda edző

vissza nyomtatás