"Az ifjúság a jövő" - díjátadó ünnepség    (a képek itt megtekinthetőek)

A Fejér Megyei Diáksport Szövetség idén is megrendezte hagyományos díjkiosztó ünnepségét, hogy átadhassa Fejér megye jó tanulóinak, jó sportolóinak és az őket segítő felnőtteknek díjait.

A helyszín a Fejér Megyei Önkormányzat díszterme. A hatalmas aranyozott csillár mögött terült el az óriási pódium, amely mögött a Fejér Megyei Önkormányzat főjegyzője dr. Varjú Mihály, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke Balsay István, a Fejér Megyei Diáksport Szövetség elnöke Jaczó Jenő, valamint Csombók Pál a Fejér Megyei Önkormányzat Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke, Nagy Sándor a Fejér Megyei Önkormányzat Ifjúsági és Sport Bizottságának tagja, Paudits Béla a Fejér Megyei Sportági Szövetségek Szövetségének elnöke, Szlatényi György a Magyar Diáksport Szövetség főtitkára és Barabás László foglalt helyet.

Az ünnepélyes délutánt Balsay István a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta visszaemlékező és bíztató köszöntőjével:" Negyven évvel ezelőtt én is átvehettem egy-két díjat mint a megye jó sportolója és jó tanulója és nagyon nagy büszkeséggel töltött el, hogy az iskolámért, városomért, megyémért harcolva nyertem és eközben azt csináltam, amit szerettem! Ráadásul ez a lányoknak imponált. Emellett edzőimtől megtanultam hogyan kell bízni, hinni, és azt is, hogyan kell tudni veszteni. Napjainkban Magyarország nincs jó helyzetben és nem tud túllépni a gazdásági problémákon, így nem támogatja kellőképpen a fiatal sporttehetségeket. Ezért szeretnék köszönetet mondani a szülőknek, akik anyagiakban segítik, támogatják gyermekeik sportpályafutását!"

Ezt követte Szlatényi György beszéde, aki bíztatja a fiatalságot, kezdjenek sportolni, csatlakozzanak valamilyen sportklubhoz, hisz a magyar diákoknak csak 19-20 %-a aktív sportoló, amely elkeserítően kevés. Beszédét ezzel zárta: "Az ifjúság a jövő"

A díjak átadása előtt egy Piramis számot hallgathattunk meg Kormos Réka és Homor Katinka (Tóparti Gimnázium Székesfehérvár) tanulók előadásában.

A díjakat 21 diáknak es 14 felnőttnek adták át. Néhányan a 21 sportoló közül: - Vinkler Kata (tollaslabda), Lakatos Dániel (jégkorong), Márk Benedek (kosárlabda), Sebestyén Dalma (úszás). És még sokan mások, köztük a Chernel-es büszkeségünk Bíró Márk, aki tanulmányi és sportban elért eredményeiért egy gyönyörű oklevelet, és díjat vehetett át Jaczó Jenőtől.

Sok testnevelés tanár kapott kitüntetetést, úgy mint, az iskolánkban mindenki által ismert, Czéczei János tanár úr. Munkásságában és diákjai eredményeiben megmutatkozott tehetsége, rátermettsége. Az egész ceremónia nagyon békés és barátságos környezetben telt. Nagy büszkeséggel töltött el, hogy a mellettem ülő két férfi Fejér megye kitüntetetését tartja kezében!

Bodnár Ági 11.g
Chernel Press Agárd, Chernel Gimnázium

vissza nyomtatás