Diák önkéntesek képzése, második forduló

A diák önkéntesek képzésének második részére december 20-21-én került sor, amelynek ismét a Nemes Nagy Ágnes Leánykollégium épülete adott otthont. Ennek a képzésnek a célja, hogy a részvevő tanulók a megszerzett tudással a Diáksport Szövetség versenyein segíthessenek a szervezésben, a lebonyolításban. Ezúttal tizenhatan – fehérvári, kalocsai és agárdi tanulók - szánták rá magukat, hogy 2008 utolsó munkanapját a képzésen töltsék. A múltkori, októberi huszonhatos létszámhoz képest ez visszalépést jelent, azonban ha a vasutas sztrájkot és az ünnepek közeledtét figyelembe vesszük, kicsit árnyaltabb a kép.

A szombati, december 20-ai napon először búcsúzkodó kollégisták és üdvözlő diák-önkéntesek váltották egymást, majd jöhetett a közös ebéd. Itt azt tanulhattuk meg, hogy a poharakat és a tányérokat külön polcra kell rakni – hiába, nem mindenki gyakorlott menzás. A délutáni programban négy sportág elsajátítása szerepelt, amelyeket a szakmában dolgozó, hozzáértő emberek magyaráztak el. A foglalkozások felépítése mindig megegyezett: az adott sportág rövid története után a fontos játékszabályok és a lebonyolítási tudnivalók következtek. A kosárlabda rejtelmeibe Varga Tamásné vezetett be minket, Sárdi Istvánnétól pedig az úszásról hallottunk fontos gondolatokat. A tornatermi jégkorongról, azaz a floorballról is tanulhattunk, ezt az órát Orgovány István bonyolította le. Végül, de nem utolsósorban a röplabda következett, amelyet Jaczó Jenő, a képzés irányítója mutatta be.

Vasárnap a torna és a labdarúgás percei következtek, amelyek jóval „emészthetőbbek” voltak, hiszen mindenki legalább testnevelésórán találkozott velük. A fociról Bor Dezső tartott előadást, a tornát pedig Borostyán Lajos vezette le. Ő a Kiskulacs Vendéglőbe is velünk tartott, ahol a közös ebédre került sor. A legközelebbi képzés valószínűleg egy januári időpontban lesz, addig is boldog új évet az önkénteseknek, a képzés vezetőinek és minden olvasónak egyaránt.

Teker Máté
Teker Máté, Agárd
vissza nyomtatás