A Szénatéri Ördögök kosárlabda csapatának edzése




A késő délutáni edzés a kis csapat számára a védekezés gyakorlásában telt. Az edzéseket Székesfehérváron a Széna téri Általános Iskolában heti három alkalommal tartják délután fél ötös kezdettel és fél hatkor ér véget.
Ahogy a fiúk beléptek a tornaterembe, valahogy érezhető volt, hogy a játékosok a késői edzésen is fittek és aktívak a sok tanulás és szakkörök ellenére. A csapat vegyesen van összeállítva: negyedik, ötödik és hatodik osztályos tanulók közül is vannak játékosok a csapatban.
Az edző a hibákat folyamatosan javította és a gyerekeken is látszott a törekvés a minél jobb teljesítmény elérése érdekében.
Az edzés elején a bemelegítés és a labdával való iskolázásé volt a fő szerep. Majd következett az edzés fő motívuma, a védekezés elsajátítása és gyakorlása. Több, az edző által bemutatott feladaton keresztül gyakorolhatták a védekezés formáit.
A nevük ellenére (Ördögök) a gyerekek nagyon fegyelmezetten viselkedtek és figyeltek az edző utasításaira. Nem csak a kezük és lábuk járt gyorsan, de az eszük is. Érezhető volt,hogy a gyakorláson volt a hangsúly, hiszen a csapat tagjai már tisztában vannak a kosárlabdában való védekezés szabályaival és technikáival. Számukra a cél hogy a diákolimpián jó eredménnyel zárjanak és természetesen, hogy minél többet tudják kamatoztatni a már jó és szilárd alapokra fektetett kosárlabda tudásukat.
Az edzés zárásaként a diákokat két csapatra osztotta fel az edző és az utolsó negyedóra egy kis levezető játékkal ért véget.

Zippenfenig József
Zippenfenig József
újságíró gyakornok
vissza nyomtatás