Az V.-VI. korcsoportos lány-röplabdabajnokság záró fordulójában
2008. február 15.

Február 15-én délután 3 órakor került sor az utolsó felvonásra a Bugát Pál Egészségügyi Középiskolában. A legfontosabb kérdésre azonban még nem született meg a válasz: ki lesz 2008 bajnoka?

A röplabdamérkőzések még a tavalyi évben kezdődtek meg, először a csoportküzdelmekkel, körmérkőzéses formában. A versenysorozatra kilenc középiskola nevezett be. Ezekből a csapatokból két csoportot sorsoltak ki. Egyik csoportba öten, a másikba négyen kerültek. Az ötös csoportból hárman, a négyes csoportból ketten kerültek a felsőházba, ahol az 1-5. helyért mérkőztek tovább a csapatok, ugyancsak a körmérkőzéses szisztéma szerint. A maradék négy csapat is folytatta a küzdelmeket, ők a 6-9. helyért játszottak tovább.

A röplabdabajnokságban két olyan csapat van, amelyik eddig minden meccsét megnyerte: a Bugát Pál Középiskola és a Vasvári Pál Gimnázium. Kettőjük találkozására azonban nem került sor ezen a napon, mert utóbbi iskola csapatából néhányan elutaztak síelni. Jaczó Jenő, a Bugát-csapat edzője még nem tudta megmondani, mikor lesz a mérkőzés: „Ha hazatérnek a síelésből, akkor egyeztetünk időpontot a Vasvári edzőjével, Szloboda Máriával és akkor lejátsszuk a meccset.”

Ezen a délutánon így 3 mérkőzést rendeztek:

Bugát – Deák Ferenc
Teleki – Szent István
Deák Ferenc – Tóparti

A Teleki – Szent István mérkőzés az alsóházban zajlott, ez két olyan csapat volt, melyek a mezőny hátsó felében végeztek idén. A tét az volt, hogy ki lesz a 7. és ki a 8. a kilenccsapatos mezőnyben. A mérkőzést három sima szettben nyerte a Teleki. Folyamatosan felülkerekedtek ellenfelükön, a Szent István játékosai az utolsó szettben már teljesen feladták a küzdelmet. Győzelmükkel a Teleki csapata a 7. helyen végzett.

Eredmény: Teleki – Szent István 3-0 (25-17, 25-10, 25-8)

A Bugát – Deák Ferenc mérkőzés már nagyobb izgalmakat ígért. Az eddig 100 %-os Bugát nagyon szoros küzdelemben hozta az első szettet. A második felvonásban rá sem lehetett ismerni a Deák csapatára, rengeteg hibát vétettek, sok labdamenetet odaajándékoztak az ellenfélnek. A 2. szettnek volt olyan szakasza, ahol a Bugát csapata 11 pontot ért el zsinórban. A harmadik szettben ismét magára talált a Deák, szoros küzdelem alakult ki a pályán, de csak megszorítaniuk sikerült a bajnokesélyest.

Eredmény: Bugát – Deák Ferenc 3-0 (25-23, 25-10, 25-23)

Kétségtelenül a Deák játékosainak volt ez a legnehezebb nap, hiszen 15-20 perc pihenés után egy újabb mérkőzést játszottak, ezúttal a Tóparti csapata ellen. Arra lehetett számítani, hogy fáradt játékosokat látunk az egyik, fitt és kipihenteket a másik oldalon. A mérkőzés elkezdődése után azonban inkább a figyelmetlen és koncentrált jelzőkkel lehetett jellemezni a csapatokat, utóbbival a Deákot. Három sima szettben nyertek, igaz, a Tóparti csapata minden szettben egyre jobban játszott, pechjükre csak három szettből áll egy röplabdameccs, a negyedikben már lehet, hogy ők nyertek volna. Győzelmével a Deák megszerezte a bronzérmet.

Eredmény: Deák Ferenc – Tóparti 3-0 (25-14, 25-18, 25-22)

Összességében színvonalas mérkőzések zajlottak, a lányok nagyon komolyan vették a küzdelmet. Az edzőkön is lehetett látni, hogy tétje van a találkozóknak, ha hibázott a csapat, hangot adtak a csalódottságuknak. A nap végére azonban ők is elégedetten nyugtázták csapataik eredményeit, tudták, hogy a lányok mindent beleadtak, hiszen ez látszott mindvégig.

A röplabdabajnokság végeredménye a lányoknál:

1. – 2. Bugát Pál Egészségügyi Középiskola vagy Vasvári Pál Gimnázium és Szakközépiskola
3. Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
4. Ciszterci Szent István Gimnázium
5. Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola
6. Hunyadi Mátyás Közgazdasági Szakközépiskola
7. Teleki Blanka Gimnázium
8. I. István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola
9. Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola

Az aranyéremről döntő Bugát – Vasvári mérkőzést később rendezik. Minden csapatnak gratulálunk az eredményhez, edzőiknek köszönjük a felkészítést!

Wind Zoltán
vissza nyomtatás